Monday, October 13, 2008

Parapet

4 comments:

Ruhh said...

very nice light and composition

coyote said...

Thanks, Ron. Appreciate you dropping by...

Wandering Coyote said...

Um...what is this (other than yet another cool shot)?

coyote said...

Hi, Other Coyote. It's the top of a giant glass 'lantern' that extends the entrance at the Canadian Museum of Nature's Victoria Memorial Museum Building upward.

It's an architectural feature that's part of a major renovation. It references the original crenellated entrance tower, designed and built beginning in 1905 by the Chief Dominion Architect, David Ewart, at the full height of what is essentially a baronial stone castle. It was removed three years later when the front tower proved massive enough to start sinking and tipping into the Leda clay it was built on. Oops. The new transparent stand-in will weigh less...